text.skipToContent text.skipToNavigation
Language:Dil:
Call us: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184
Bizi arayın: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184

Birleşik Krallık öğrenci vizesi koşulları

Birleşik Krallık vizesi hakkında bilmeniz gereken her şey

İhtiyacınız olan vize yaşınıza ve yapmak istediğiniz çalışma şekline bağlıdır. Öğrenci vizelerinin ve başvuru koşulları aşağıda gösterilmiştir  ancak daha detaylı Bilgi için gov.uk sitesini ziyaret etmelisiniz.

Öğrenci vizesi türüKim içinBaşvuru ne zamanBirleşik Krallık'a varış 
Tier 4 (Genel öğrenci vizesi)16 ve üstü yaşta, İngiltere’deki bir eğitim kurumundan ders alacak öğrenciler Ders başlangıcından 3 hafta önce

Altı ay veya daha kısa olan bir kurs için bir hafta, altı haftadan daha uzun bir kurs için bir ay öncesine kadar 

Tier 4 (Çocuk öğrenci vizesi)Özel okul vb geçerli Tier 4 vizesine sahip bir kurumda öğrenim görecek olan 4-17 yaş arası öğrencilerDers başlangıcından 3 ay önce

Altı ay veya daha kısa olan bir kurs için bir hafta, altı haftadan daha uzun bir kurs için bir ay öncesine kadar 

Kısa süreli öğrenim vizesiİngilizce veya mesleki eğitim vb kısa süreli eğitimler için kurumlarda eğitim görecek öğrenciler.Seyahat gününden 3 ay önceBelirlenen seyahat gününe bağlıdır

Tier 4 öğrenci vizesi için; 

  • Lisanslı Tier 4 sahibi kurumunuz ve koşula bağlı olmayan kalacak yeriniz olmalıdır.
  • İngilizceyi anlayabilmeli, konuşabilmeli, okuyabilmeli ve yazabilmelisiniz.
  • Yaşamınızı sürdürmeye ve kursunuzu ödemeye yetebilecek paranız olmalıdır. 

Vizenize online olarak başvurma 

İngiliz hükümeti resmî websitesi olan gov.uk kullanarak öğrenci vizesi internet başvurunuzu yapmalısınız. (Kuzey Kore’den başvuruyorsanız form doldurarak başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz). 

Başvurunuzu İngiltere seyahatinizden 3 hafta öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru gününüz başvuru ücretini ödediğiniz gündür. 

Tier 4 vizesine başvurunuzda gerekli belgeleriniz:

  • Geçerli pasaportunuz veya seyahat belgeniz
  • Kursunuz süresince yaşam maliyetinizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeniz
  • Öğrenim kabul belgesi referans numaranızla belgeniz
  • Renkli pasaport fotoğrafınız
  • Tüberküloz taramanız (gerekli ise)
  • Değerlendirme belgeniz
  • Akademik Teknoloji Onayı izin belgeniz (gerekli ise) 

Eğer aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz gerekli olabilecek diğer belgeleriniz:

  • Başvuru yaptığınız ülkenin vatandaşı değilseniz
  • 18 yaş altındaysanız
  • Yanınızda aileniz ya da size bağlı birisiyle gelecekseniz

Destekleyici belgelerinizden İngilizce olmayan var ise çevirmen yardımı almanız gerekecektir. Çevrilen her bir belgede tarih, çevirmenin imzası, ismi ve orijinal belgenin doğru çevrildiğine dair mührü bulunması gerekmektedir. 

İngilizce dil gereklilikleri

Vizeye başvurduğunuzda İngilizce bilginizi kanıtlar belgenizi sunmanız gerekir. Bu, genellikle IELTS gibi güvenilir bir İngilizce dil testini geçmek anlamına gelir.

İngiltere Vize ve Göçmelik(UKVI)’in eğitim derecenize göre okuma, yazma, konuşma ve dinleme  için İngilizce dil gerekliliği minimumdur. Eğitim kurumunuzun İngilizce gerekliliği farklı olabilir. 

İngiltere vize başvuru sürecinizde bir vize ofisi memuru ile görüşme ihtimaliniz olabilir. Çevirmene ihtiyaç duymaksızın basit bir diyalog gerçekleştiremezseniz, İngilizce dil yeterlilik belgenize bakmaksızın vize başvurunuz reddedilebilir. 

Biyometrik oturum izni 

Başvuru sürecinizde İngiltere vizesi ve göçmenlik ofisinden bir biyometrik oturum izni(BRP) almanız gerekir. Parmak izinizin alınması, dijital yüz fotoğrafınızın çekilmesi gibi işlemleriniz için UKVI randevusu almanız gerekecektir.

Lütfen yeterlilik seviyelerini seçin

Bir bölüm adı girin ve listeden seçin

  • Bir bölüm adının 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir ders konusu girin ve listeden seçin

Lütfen bir kurum yazıp seçin

  • Bir üniversite isminin 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir üniversite veya okul adı girin ve listeden seçin