text.skipToContent text.skipToNavigation
Language:Dil:
Call us: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184
Bizi arayın: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184

Avustralya öğrenci vizesi şartları

Avustralya Vizeleri hakkında bilmek istediğiniz her şey…

İhtiyaç duyacağınız vize, almak istediğiniz eğitimin türüne ve Avustralya’da ne kadar kalmak istediğinize bağlı olarak değişiklik gösterir. Avustralya Hükümeti’nin Göç ve Sınır Koruma Bakanlığı (Department of Immigration and Border Protection - DIBP) web sitesinden vize türleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Online başvuru yapın

Öğrenci vizesi başvurunuzu tamamlayıp gönderebilmeniz için, Göç ve Sınır Koruma Bakanlığı’nın (DIBP) online başvuru sistemini (ImmiAccount) kullanarak bir hesap oluşturmanız gerekecektir. Ayrıca, başvurunuzu gönderdikten sonra ImmiAccount aracılığıyla vizenizin durumunu takip edebilirsiniz.

Vize başvurusu için sunmanız gereken bilgiler, uyruğunuza ve eğitim programınızın türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle sizden aşağıdaki belgeler talep edilir:

  • Kayıt olduğunuza dair kanıt (eCOE belgeniz)
  • Sağlık sigortanızın (OSHC) poliçe detayları
  • GTE (Genuine Temporary Entrant) gerekliliklerini yerine getireceğinize dair yazı
  • İngilizce yeterliliğinizi ispatlayan sınav sonuç belgesi
  • Geçerli bir pasaport
  • Vize başvuru ücreti

18 yaşının altındaysanız, ebeveyn izni gibi ek belgeler sunmanız gerekecektir.

Vize başvurunuz için gereken belgelerin tam listesini IDP danışmanınızdan ya da Göç ve Sınır Koruma Bakanlığı’nın web sitesindeki Belge Kontrol Listesi aracını kullanarak edinebilirsiniz.

Vize başvurunuzu, eğitim programınızın başlamasına en erken 12, en geç 6 hafta kala yapmış olmanız gerekmektedir.

Vizenizin geçerli durumda kalmasını sağlayın

Vizenizi aldıktan sonra geçerli olarak kalmasını sağlamak için yapmanız gereken birkaç şey vardır:

  • Eğitim kurumunuza kayıtlı olarak kalmaya devam edin. Derslerinizde tatmin edici düzeyde bir performans göstermeye ve derslere düzenli olarak katılmaya özen gösterin.
  • Avustralya’daki adresinizi kurumunuza ileterek size ulaşabilmelerini sağlayın (verdiğiniz adresten taşınırsanız bunu bildirmeyi de unutmayın).
  • Avustralya’da olduğunuz süre boyunca kendinizi finansal olarak destekler durumda olmayı sürdürün.
  • Vizenizde geçerli olan çalışma koşullarını ihlal etmeyin.

Yeterlilik seviyenizi değiştirmek isterseniz, yeni bir öğrenci vizesine başvurmanız gerekecektir.

Lütfen yeterlilik seviyelerini seçin

Bir bölüm adı girin ve listeden seçin

  • Bir bölüm adının 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir ders konusu girin ve listeden seçin

Lütfen bir kurum yazıp seçin

  • Bir üniversite isminin 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir üniversite veya okul adı girin ve listeden seçin