text.skipToContent text.skipToNavigation
Language:Dil:
Call us: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184
Bizi arayın: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184

Kanada öğrenci vizesi koşulları

Kanada vizeleri hakkında bilmeniz gereken herşey

Kanada’da eğitim almak için Kanada Eğitim İzni’ne ve kendi ülkenize bağlı olarak ya Elektronik Seyahat Yetkisi (eTA) ya da Geçici İkametgah Vizesi’ne (TRV) ihtiyacınız olacaktır.

  • Kanada Eğitim İzni – bu bir vize değildir, sizin Kanada’da eğitim almanıza onay veren bir izin belgesidir. Bir eğitim izniniz varsa bir bölüme kayıtlı kalmaya ve derslerinizi tamamlama yolunda makul ve zamanında ilerleme göstermelisiniz.
  • Elektronik Seyahat Yetkisi (eTA) – Bu, ABD dışındaki yabancı uyruklular için yeni uygulanmaya başlayan ve vize muafiyeti için gereken bir şarttır.  eTA’nız 5 yıl boyunca veya kullandığınız pasaport eTA uzatımı için başvurana dek (hangisi önce olursa) geçerlidir ve Kanada’ya çoklu seyahat yapmak için kullanılabilir.
  • Geçici İkametgah Vizesi (TRV) – onaylı bir eğitim kurumundan kabul almış ve eTA’ya başvuru yapamayan öğrenciler için kullanılır.

eTA mı ziyaretçi vizesine mi ihtiyacınız olduğunu ve nasıl başvuru yapacağınızı öğrenmek için Government of Canada web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Eğitim izni için başvuru yapmak

Eğitim iznine başvuru için gerekenler:

  • Eğitim kurumunuzdan bir kabul mektubu
  • Geçerli bir pasaport ya da seyahat belgesi

Ayrıca:

  • Aşağıdaki ödemeler için gerekli paraya sahip olduğunuza dair belge:
    • Eğitim ücretleri
    • Kendiniz ve varsa Kanada’ya sizinle birlikte gelecek aile üyelerinizin geçim giderleri ve
    • Kendiniz ve varsa Kanada’ya sizinle birlikte gelecek aile üyelerinizin dönüş için ulaşım masrafları
  • Adli sicil kaydı bulunmayan yasalara itaat eden ve Kanada güvenliği için risk oluşturmayan bir vatandaş olmak (adli sicil belgesi göstermeniz istenebilir)
  • Sağlığınızın yerinde olması (tam bir sağlık kontrolünden geçmeniz gerekebilir)
  • Göçmenlik bürosundaki görevlileri eğitiminiz bitince Kanada’dan ayrılacağınıza ikna etmek.

Kendiniz ve varsa size eşlik eden aile üyelerini finanse edebileceğinize dair kanıt olarak sizden aşağıdaki belgeler istenebilir:

  • Kanada’ya para transfer edilmişse, bir Kanada bankasında adınıza açılmış hesap belgesi
  • Bir finans kurumundan öğrenci/eğitim kredisi alındığına dair belge
  • Banka hesap durumunu gösterir özet
  • Tahvili mümkün para üzerine banka çeki
  • Eğitim ve konaklama ücretlerinin ödendiğine dair belge
  • Giderleriniz karşılayan kişi ya da kurumdan mektup
  • Bursunuz varsa ya da Kanada tarafından finanse edilen bir eğitim programına kayıtlıysanız ödemenin Kanada’dan yapıldığına dair kanıt niteliğinde belge

Eğitim izni başvurunuz, koşulları, ücretler ve gereken sürelerle ilgili daha fazla bilgi için Government of Canada web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Lütfen yeterlilik seviyelerini seçin

Bir bölüm adı girin ve listeden seçin

  • Bir bölüm adının 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir ders konusu girin ve listeden seçin

Lütfen bir kurum yazıp seçin

  • Bir üniversite isminin 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir üniversite veya okul adı girin ve listeden seçin