text.skipToContent text.skipToNavigation
Language:Dil:
Call us: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184
Bizi arayın: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184

Yeni Zelanda öğrenci vizesi koşulları

Yeni Zelanda vizeleri hakkında bilmeniz gereken her şey

İhtiyacınız olan vize türü, hangi eğitimi almak istediğinize ve Yeni Zelanda’da ne kadar kalacağınıza bağlıdır. Ülkeye sorunsuz giriş yapabilmenizin anahtarı geçerli bir pasaportunuz ve doğru vizenizin olmasıdır.

Yeni Zelanda’daki eğitiminiz sırasında ücret ödeyen öğrenci statünüzü korumanız önemlidir. Bu statü sizin Yeni Zelanda’ya gelme amacınız ya da nedeninizle ilişkilidir.

Bir vize başvurusu yapmak için aşağıdaki belgeleriniz hazır olmalıdır:

  • Geçerli ve geçerliliği sizin Yeni Zelanda’da kalacağınız süreden en az 3 ay sonrasına kadar olan bir pasaport
  • İçeriğinde minimum program süresi, toplam eğitim ücreti ve bu ücretin yerel para birimi mi dövizle mi olduğuna dair bilgileri içeren Yeni Zelanda’daki eğitim kurumunuzdan alınmış bir kabul mektubu. Program Yeni Zelanda Yeterlilik Kurumu (Qualifications Authority) tarafından onaylanmış olmalıdır.

Bunlar dışında aşağıda belirtilen ilave belgelere de ihtiyacınız olabilir:

  • Transkriptler, diplomalar, dereceler ya da sertifikalar gibi akademik belgeler
  • Geçerli başvuru formu – Öğrenci Vize Başvuru formu
  • Doğru vize başvuru ücreti
  • Ödenmiş eğitim ücretini gösteren fatura
  • Ülkede kalacağınız süre içinde geçim giderlerinizi karşılayabilecek yeterli maddi kaynağınız olduğuna dair kanıt niteliğinde belge. Bir tam yıl eğitim için 15,000 Yeni Zelanda doları ve aylık 1,250 Yeni Zelanda dolarınız olduğunu göstermeniz gerekecektir. Bu aşağıdakileri içerebilir:
    • Banka hesap özeti
    • Konaklama ve geçim giderlerinizi karşılamak için maddi sorumluluğu üstlenen bir sponsor
    • Bir burs programı
  • Eğitiminiz bittikten sonra Yeni Zelanda’dan ayrılacağınıza dair kanıt. Bu kanıt uçak biletleri olabilir, ama opsiyoneldir.
  • 17 yaşın üzerindeyseniz ve eğitim sürenizin 24 aydan fazla süreceğini planlıyorsanız bir adli sicil kaydı. Bu belge iyi karakterin kanıtı olarak kullanılır.
  • Röntgen raporu – Yeni Zelanda’da 6 aydan fazla kalacaksanız veya tüberküloz vakalarının görece yüksek olduğu bir ülkenin vatandaşı iseniz ya da son beş yıl içinde tüberküloz vakalarının görece yüksek olduğu bir ülkede 3 aydan fazla kaldıysanız bir göğüs röntgenine ihtiyacınız olacaktır.
  • Tam sağlık muayenesi

Farklı vize tipleri ve nasıl başvuru yapacağınız ile ilgili bilgilere New Zealand Government’s Immigration web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Lütfen yeterlilik seviyelerini seçin

Bir bölüm adı girin ve listeden seçin

  • Bir bölüm adının 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir ders konusu girin ve listeden seçin

Lütfen bir kurum yazıp seçin

  • Bir üniversite isminin 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir üniversite veya okul adı girin ve listeden seçin