text.skipToContent text.skipToNavigation
Language:Dil:
Call us: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184
Bizi arayın: +90 212 245 15 88 | WhatsApp: +90 535 0 184 184

Amerika öğrenci vizesi koşulları

Birleşik Devletler’deki vizelerle ilgili öğrenmeniz gereken herşey

Size gereken vize Birleşik Devletler’de almak istediğiniz eğitime bağlıdır.

Birleşik Devletler hükümeti 3 farklı türde öğrenci vizesi verir:

  • F Öğrenci Vizesi: Birleşik Devletler’deki akredite bir kolej veya üniversitede okumak ya da bir İngilizce dil kurumunda İngilizce öğrenmek için kullanılır.
  • J Exchange Vizesi: Lise veya üniversitede bir exchange programına katılım için kullanılır.
  • M Öğrenci Vizesi: Birleşik Devletler’de akademik olmayan ya da mesleki eğitim için kullanılır.

Öncelikle Student and Exchange Visitor Program (SEVP) tarafından sertifika verilmiş bir Birleşik Devletler kurumuna başvurunuzun kabul edilmesi gerekmektedir. Sonrasında kurumun uluslararası öğrenciler ofisinden bir I-20 formu alırsınız. Bu form Student and Exchange Visitor Information System’deki (SEVIS) veritabanındaki bilgilerinizin kaydedildiği bir kağıttır.

Vize başvurunuz için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacaktır:

  • Geçerli ve geçerliliği Birleşik Devletler’de kalma sürenizin en az 6 ay sonrasına kadar sürecek pasaport (ülkeye özgü sözleşmelerle muaf tutulmadığı sürece)
  • SEVP onaylı bir okuldan kabul ve I-20 formunuz
  • Student and Exchange Visitor Information System için başvuru ücreti ödemesi
  • Göçmen olmayan vize başvurusu ve DS-160 formu konfirmasyon sayfası
  • İstenilen formatta bir ya da iki fotoğraf

İstenebilecek ilave belgeler de aşağıdadır:

  • Transkriptler, diplomalar, dereceler ya da sertifikalar gibi akademik belgeler
  • Ülkede kalacağınız süre içinde geçim giderlerinizi karşılayabilecek yeterli maddi kaynağınız olduğuna dair kanıt niteliğinde belge. Bu, aşağıdakilerden biri olabilir:
    • Banka hesap özeti
    • Konaklama ve geçim giderlerinizi karşılamak için maddi sorumluluğu üstlenen bir sponsor
    • Bir burs programı
  • Eğitiminiz bittikten sonra Birleşik Devletler’den ayrılacağınıza dair kanıt. Bu kanıt Birleşik Devletler’den ülkenize dönüş uçak bileti olabilir.

ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'nda bir görüşmeye de çağrılabilirsiniz.

Her tip vize için daha fazla bilgiyi Birleşik Devletler hükümetinin  Department of State web sitesinde bulabilirsiniz.

Birleşik Devletler’e geldiğinizde aşağıdakileri yapmanız zorunludur:

  • Ülkeye eğitim süreniz başlamadan önceki 30 gün içinde –daha önce değil-  gelebilirsiniz.
  • Geldiğinizde okulunuzdaki görevlendirilmiş yetkiliyi ziyaret etmelisiniz.
  • Programınızın I-20 formunuzda belirtilen başlama tarihinden evvel okulunuzdaki görevlendirilmiş yetkiliyi bir daha ziyaret etmelisiniz.

Vizenizin geçerliliğini sürdürdüğünden emin olmak

Vizenizi bir kez aldıktan sonra geçerliliğini sürdürmesi için yapmanız gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği vizenin alınma nedenini yerine getirmek
  • Bu nedenle ilgili kurallara uyma

Birleşik Devletler’de okurken aşağıdaki kurallara uymalısınız:

  • Tüm derslerinize devam etmeli ve sınavlarınızı geçmelisiniz. Eğer derslerde zorlanıyorsanız hemen görevlendirilmiş okul yetkilinizle (DSO) konuşmalısınız.
  • I-20 formunuzdaki bitiş tarihine kadar bitiremeyeceğinizi düşünüyorsanız görevlendirilmiş okul yetkilinizle (DSO) olası bir uzatma rica etmek için konuşmalısınız.
  • Her dönem tam zamanlı olarak tüm dersleri almalısınız. Alamıyorsanız hemen görevlendirilmiş okul yetkilinizle (DSO) konuşmalısınız.
  • Görevlendirilmiş okul yetkilinize (DSO) danışmadan derslerinizi düşüremezsiniz.

Lütfen yeterlilik seviyelerini seçin

Bir bölüm adı girin ve listeden seçin

  • Bir bölüm adının 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir ders konusu girin ve listeden seçin

Lütfen bir kurum yazıp seçin

  • Bir üniversite isminin 3 harfini yazın ve listeden seçin

  • Bir üniversite veya okul adı girin ve listeden seçin